Skip to main content

הסיפור שלנו

image alt
image alt
על היקב
יקב "נעמן" הוקם ב -2004 על ידי רמי ובטינה נעמן, אשר עברו מרמת השרון לרמות נפתלי בגליל העליון בשנת 2001. רמי ובטינה בנו ברמות נפתלי מתחם הכולל בית גלילי מאבן עתיקה, סטודיו לאמנות בניהולה של בטינה, (אמנית, מעצבת ומורה לאמנות) ויקב "נעמן".
היקב שוכן במבנה תת-קרקעי, המעוצב כמערה מחופת טיח גס ואבן. המבנה מחולק לשני אזורים חדר חביות ומרכז מבקרים ואיכסון בקבוקים. הבציר הראשון היה בשנת 2004, וכבר בשנת 2005 שולש היקף היצור לכ- 2500 בקבוקים. החל בשנת 2008 היקף היצור הוא כ – 10,000 בקבוקים בשנה.
בשנים האחרונות זכו יינות היקב בלמעלה מ-20 מדליות זהב וכסף בתחרויות בינלאומיות.

על היינן
רמי נעמן, במאי ותסריטאי קולנוע ("הגמל המעופף" , "הדרך לעין חרוד" ועוד) ומנהל היי-טק, למד ייננות ב"יקב שורק" והוכשר כ- CELLAR MASTER במכללת תל-חי. כיינן משתדל רמי נעמן להפיק את הטעמים האופייניים לטרואר המעולה של רמות נפתלי. רמי נעמן מאמין שהרכב זני ה"בורדו" ברמות ההבשלה הגבוהות והאיכויות של רמות נפתלי, מהווה חומר גלם ליין איכותי וייחודי שישאיר חותם במפת היין בישראל. רמי מאמין שיתרונו העיקרי של יינן ביקב קטן הוא ביכולתו להיות מעורב בכל שלבי גידול הכרם, באפשרות למיין את האשכולות והענבים לפני כניסתם לתסיסה ולפקח על כל שלב בתהליך, עד להפקת יין בעל חותם אישי.
על הכרם
רמי נעמן שתל בנחלתו בצמוד לבית: קברנה סוביניון, מרלו ופטי וורדו  בשנת 2001. הבציר הראשון היה בשנת 2004 וכלל את הכרם הביתי ואת כרם אחוזת נפתלי. בשנת 2005 שתל עם הכורם אהרון עדוי הרכב של זני בורדו (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטיט וורדו) בחלקה בת 12 דונם ב"עמק המכנסיים" למרגלות הר יחמור. חלקה זו, המהווה שלוחה של עמקי קדש ודישון נבחרה בהמלצת טובי המומחים בישראל כבעלת פוטנציאל מיטבי לענבי יין אדום – ויכולה להשתוות לאיכות הטרואר המעולה של החלקות הטובות ביותר בעמק קדש. כל הכרמים נטועים בגובה של כ – 420 מ' מעל פני הים, באתרים הפונים צפונה ומזרחה, החשופים לרוחות מתונות ולטמפרטורות הנמוכות בלילות ולשמש בוקר, מבלי להיחשף לשעות הקרינה החזקה משעות הצהריים ואילך.
image alt
טיפת יין אישית
רמי נעמן מקפיד שהטיפול ביין יעשה תוך שמירה על טבעיות התהליך ועל החלטות מודעות ביחס לתהליך עיצוב, ייצוב ויישון היין עד לשיווקו. עבודות הבציר הידני, המיון והבקבוק מתבצעות על ידי בני המשפחה ומתנדבים המתגייסים לעבודה מתוך אמונה ואהבת העניין. יינות היקב זוכים בכל שנה במספר מדליות בינלאומיות בתחרויות בארץ ובעולם.
מסירותו של רמי נעמן להפקת יין באיכות הגבוהה ביותר מקושרת גם לקידום ולשמירה מודעת על קיימות בגידול ובהכנת היין. רמי נעמן יזם וחבר לקבוצה של ייננים ביקבי איכות בישראל לפיתוח אמנת יין נטו. קראו עוד על יין נטו ומשמעויותיו כאן.

 

חותמת יין נטו

מסירותו של רמי נעמן להפקת יין באיכות הגבוהה ביותר מקושרת גם לקידום ולשמירה מודעת על קיימות בגידול ובהכנת היין. רמי נעמן יזם וחבר לקבוצה של ייננים ביקבי איכות בישראל לפיתוח אמנת יין נטו. קראו עוד על יין נטו ומשמעויותיו כאן.

 
There are no terms of service for this store